Fjellrypa Systue

  • Home
  • /
  • Fjellrypa Systue

Svært dyktige fagarbeidere innen design, mønsterkonstruksjon, bunad og søm.

Vi har spesialisert oss på produksjon og omsøm av bunad. I tillegg til produksjon av mange ulike bunader, har vi oppdragsøm Solør-Odal bunad for menn, og Finnskogbunad bunad for damer og herrer.

På oppdrag fra gründere, designer og produserer vi også prototyper. Eksempler er Traktorpikene – arbeidsklær til kvinner i landbruket, Odalstunet – klær til museumsansatt, Königs Winger hotell – klær i empire stil og historiske gardiner.

  • Bunad – dame og herre, montering og omsøm. (Vi kan også bistå med brodering) Ta kontakt
  • Omsøm av brudekjoler
  • Design, mønsterkonstruksjon, prototyping
  • Reparasjon/omsøm av klær

Odalsbunaden – et rekonstruksjonsprosjekt

De få gangene man snubler over en skatttekiste, som den vi fant på Øvre Holth i Nord-Odal, mister man et øyeblikk pusten….. Ermvesten fra siste halvdel av 1700-tallet lå sirlig nedpakket i en eske og bare ventet på å bli plukket opp.

Den la grunnlaget for et 2-årig rekonstruksjonsprosjekt i Fjellrypas regi. Bunaden vil foruten ermvesten, som mange i dag vil se på som en jakke, bestå av nikkers, skjorte, hosebånd og strømper.

Industridesigner Pia Bjørnstad har bistått oss i arbeidet med å rekonstruere hovedstoffet til ermvesten, en brosjert ull/Ulin kalemank. Krivi vev har vevet kalemanken for oss.

Produktdesigner Mari Lilleberre har utformet smykkene; halsnål og knapper.

Odalsbbunaden ble lansert høsten 2019 – du får den kun her hos Fjellrypa på Skarnes.Fjellrypa er historien om en kvinnelig gründer som i sin bruk av natur så et udekket behov for klær og utstyr som tar kvinnens anatomi og behov alvorlig. Fjellrypas kolleksjon er utviklet for kvinner på kvinners premisser.

Kontakt oss

Strandveien 5, 2100 Skarnes Tlf.:48 11 41 07 Email:eli.skoland@fjellrypa.no
© Copyright 2016 - Fjellrypa Products AS - Programmering Østlandsweb