Fjellrypa Systue

  • Home
  • /
  • Fjellrypa Systue

Svært dyktige fagarbeidere innen design, mønsterkonstruksjon, bunad og søm.

Vi har spesialisert oss på produksjon og omsøm av bunad. I tillegg til produksjon av mange ulike bunader, har vi oppdragsøm Solør-Odal bunad for menn, og Finnskogen bunad for damer og herrer.

På oppdrag fra gründere, designer og produserer vi også prototyper. Eksempler er Traktorpikene – arbeidsklær til kvinner i landbruket, Odalstunet – klær til museumsansatt, Königs Winger hotell – klær i empire stil og historiske gardiner, og nå jobber vi med utvikling av flere spennende produkter som kommer på markedet snart.

  • Bunad – dame og herre, montering og omsøm. (Vi kan også bistå med brodering) Ta kontakt
  • Omsøm av brudekjoler
  • Design, mønsterkonstruksjon, prototyping
  • Reparasjon/omsøm av klær
  • Sykurs

Odalsbunaden – et rekonstruksjonsprosjekt

De få gangene man snubler over en skattkiste, som den vi fant på Øvre Holth i Nord-Odal, mister man et øyeblikk pusten….. Ermvesten fra siste halvdel av 1700-tallet lå sirlig nedpakket i en eske og bare ventet på å bli plukket opp.

Den danner nå utgangspunktet for et stort rekonstruksjons prosjekt i regi av Fjellrypa. Bunaden vil foruten ermvesten, som mange i dag vil se på som en jakke, bestå av nikkers, skjorte, hosebånd og strømper.

Industridesigner Pia Bjørnstad har bistått oss i arbeidet med å rekonstruere hovedstoffet til ermvesten, en brosjert ullkalemank.  Krivi vev har påbegynt prøveproduksjon av stoffet.

Produktdesigner Mari Lilleberre har utformet smykkene; halsnål og knapper.

Vi gleder oss til å presentere den våren 2019 – du får den kun her hos Fjellrypa på Skarnes.Fjellrypa er historien om en kvinnelig gründer som i sin bruk av natur så et udekket behov for klær og utstyr som tar kvinnens anatomi og behov alvorlig. Fjellrypas kolleksjon er utviklet for kvinner på kvinners premisser.

Kontakt oss

Strandveien 5, 2100 Skarnes Tlf.:48 11 41 07 Email:eli.skoland@fjellrypa.no
© Copyright 2016 - Fjellrypa Products AS - Programmering Østlandsweb